Sıkça Sorulan Sorular

Randevu işlemleri, okul aracılığıyla DYS üzerinden resmi yazıyla veya velinin bizzat kuruma gelerek başvurmasıyla yapılır. Telefon veya e-mail yoluyla randevu verilmez.

Hayır. İlgili yönetmelik gereği değerlendirme için veli veya vasinin mutlaka yanında olması gerekir. Aksi takdirde değerlendirme yapılamamaktadır.

Okulunuzdaki hedef grupların ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak gerekli görülen çalışmalar (ölüm, yas, intihar, istismar, doğal afet, göç ve terör gibi) ile ilgili etkinlikler plana dahil edilebilir. Rehberlik planına dahil edilen psikosoyal çalışmaların haricinde ayrıca psikososyal çalışmalar ile ilgili plan yapmaya gerek yoktur.

Her bir psikolojik danışman sadece sorumlu olduğu sınıf düzeylerini kendi planına dahil edecek.

Sadece aktif olarak görevli psikolojik danışmanı bulunan okullar için e-rehberlikten plan ve veri girişi yapılabilmektedir. Bu nedenle ilgili okul kademesine resmi olarak görevlendirilmemiş ve MEBBİS üzerinden tanımlanmamışsanız e-rehberlik sistemine giriş yapamazsınız. Okul idarenize MEBBİS üzerinden ilkokul için tanımlanmanızı isteyiniz.